اطلاعات دوره آموزش پی ال سی در کرج
دوره آموزش PLC در کرج یا همان Programmable Logic Controller یکی از دوره های پر کاربرد و ویژه بازار کار آموزشگاه فنی البرز می باشد که به دو دوره درجه یک و درجه دو تقسیم می شود در دوره درجه ۲ آموزش plc سرفصل هایی مانند نحوه نصب و برنامه ریزی پی ال سی لوگو وسری ۳۰۰و ۴۰۰ زیمنس آموزش داده شده و دوره درجه یک آموزش plc، به عنوان دوره تکمیلی و پیشرفته پی ال سی های زیمنس برگزار می شود. علاقه مندان با ثبت نام در دوره آموزش پی ال سی تمام مباحث مربوط به این رشته را به طور عملی و تخصصی در کارگاه های مجهز و با امکانات پیشرفته فرا می گیرند.
کاربرد پی ال سی چیست
پی ال سی ها به عنوان نوعی کنترل کننده منطقی برنامه پذیر شناخته می شوند و از اجزای مهم مدیریت و برنامه ریزی بخش های صنعتی به شمار می روند و به بهبود مدیریت فرایندها کمک می کنند. پی ال سی ها اجزای مختلفی دارند که به طور کلی عبارتند از: زمان سنج، شمارنده و ثبات انتقالی، ورودی، خروجی، پردازش، حافظه و غیره.
نحوه کارکرد plc به این گونه است که اطلاعات ورود را از طریق سنسورها دریافت کرده و آنها را در حافظه ذخیره می کند سپس این اطلاعات طبق فرمان های حافظه پردازش شده و خروجی ها بر اساس آن ها ساخته می شوند. هر یک از پی ال سی ها زبان برنامه نویسی منحصر به فرد خود را دارند که به عنوان یک رابط بین کاربر و سخت افزار plc عمل میکنند.
استفاده از plc ها در صنعت سبب شده تا روشهای قدیمی مدیریت ماشین آلات از بین برود و دیگر کمک گرفتن از نیروی انسانی نیاز نباشد. با جایگذاری پی ال سی ها ماشین آلات به صورت اتوماتیک و خودکار تنها با فرمان های پی ال سی کار میکنند. امروزه با بهره گیری از پی ال سی ها عیب یابی ماشین آلات بسیار راحت و آسان شده است اگر در گذشته دستگاه های صنعتی دچار آسیب میشدند، باید تک تک قطعات را بررسی میکردند تا بتوانند مشکل به وجود آمده را پیدا کنند اما پی ال سی ها این کار را راحت کرده اند و به کمک آنها میتوان به صورت هوشمند عیب یابی کرد و مشکل مورد نظر را سریع رفع نمود. در ادامه با هم مزایای استفاده از plc ها را بررسی می کنیم:
- افزایش بازدهی ماشین های تولیدی
- افزایش کیفیت محصولات
- کاهش حجم تابلو های فرمان
- صرفه جویی زیاد در هزینه
- نداشتن استهلاک مکانیکی که باعث طول عمر زیاد پی ال سی میشود
- عدم نیاز به سرویس کاری و تعمیرات دوره ای
- کمتر بودن مصرف انرژی نسبت به مدار های رله ای
- عیب یابی آسان
- داشتن برنامه عیب یابی
مهم ترین کاربرد های PLC در صنعت
- صنایع فولاد و ذوب آهن
- صنایع شیمیایی( سیستم ها و دستگاه های تولید کننده و مخلوط کننده مواد با یکدیگر)
- صنایع ساخت پلاستیک
- صنایع خودروسازی( سیستمهای رنگ پاش سوراخکاری اتصال قطعات و …)
- صنایع غذایی
- صنایع ساختمانی
- صنایع حمل و نقل
- صنایع تبدیل انرژی( سیستم های بازیافت گاز، تصفیه، تقویت فشار گاز و …)
آموزش انواع برند های PLC
پی ال سی ها انواع مختلفی دارند و برند های متفاوتی آنها را تولید میکنند که در کشور ما پی ال سی زیمنس و دلتا از معروفترین برندهای تولید کننده این محصول به شمار می روند .
Mini plc پی ال سی های مینی
از این plc به عنوان کوچکترین نوع پی ال سی های زیمنس نام برده می شود. کارایی آنها مشابه کارایی پی ال سی های بزرگ تر است با این تفاوت که تعداد خروجی و ورودی های کمتری نسبت به آنها داشته و به کمک دکمه و یک صفحه مانیتور قابلیت برنامه ریزی را دارد و با داشتن ۴۰ خروجی و ورودی در پروژه های کوچک بسیار کاربردی و قابل استفاده است.
Compact plc
این plc ها به این دلیل کامپکت نامگذاری شده اند که تمام اجزا و ساختار پی ال سی مانند خروجی ها، ورودی ها، پردازنده، قسمت تغذیه همگی در یک جعبه تعبیه شده اند این plc ها دارای حدود ۳۰۰ ورودی و خروجی هستند و برای پروژههای متوسط کارایی مناسبی دارند.یکی از مدل های پی ال سی های کامپکت plc S7-200 می باشد.
Modular plc پی ال سی های ماژولار
پی ال سی های ماژولار زیمنس به صورت یکپارچه نیستند و برای به وجود آوردن یک پی ال سی واحد باید بخشهای مختلف plc مانند پردازنده، حافظه، ورودی و خروجی ها را کنار هم قرار داد همین امر باعث شده است تا کاربر بتواند تعداد ورودیها و خروجیهای دلخواه خود را تعبیه کند اما این نکته را باید در نظر بگیرید که قدرت سی پی یو یا همان پردازنده تعیین کننده تعداد ورودی و خروجی ها است به طور کلی تا ۲۰۰۰ ورودی خروجی را می توان به پی ال سی های ماژولار اضافه کرد علاوه بر آن یکی از نکات برجسته پی ال سی های ماژولار امکان استفاده از کارت های سخت افزاری متفاوت می باشد. پی ال سی های S7-1500 و S7-300 از انواع پی ال سی های ماژولار زیمنس می باشند.
Rack plc پی ال سی های رک
پی ال سی های رک زیمنس مانند plc های ماژولار هستند با این تفاوت که نصب و اتصال تجهیزات به ماژول مرکزی به صورت عمودی در آنها می باشد و به دلیل قابلیت داشتن ۵۰۰۰ ورودی خروجی برای پروژه های بسیار بزرگ کاربرد دارند پی ال سی S7-400 یکی از انواع plc های رک زیمنس است.
دوره های پیشنهادی : آموزش هوشمندسازی ساختمان در کرج
برنامه نویسی پی ال سی
پی ال سی ها زبان های برنامه نویسی متفاوتی دارند و یادگیری هر یک از آنها نیاز به آموزش دارد که عبارتند از:
- زبان برنامه نویسی پی ال سی لدر که به آن نردبانی یا LD نیز می گویند.
- زبان برنامه نویسی فلوچارتی یا همان SFC
- زبان برنامه نویسی عبارتی یا STL
- زبان برنامه نویسی اس تی ST
هر کدام از این زبان های برنامه نویسی مزایا و معایب خاص خودشان را دارند که از میان آن ها زبان برنامه نویسی پی ال سی لدر را شرح میدهیم.
زبان برنامه نویسی لدر یا همان نردبانی دستورات و خط های برنامه خود را به صورت اتصالات و سیم پیچ های مدار رله ای نشان می دهد به همین دلیل ساختار برنامه تقریبا شبیه به مدارهای فرمان رله ای می باشد و مورد پسند افرادی می باشد که با سیستمهای رله ای آشنایی دارند.
از مزایای برنامه نویسی نردبانی میتوان به: درک آسان زبان برنامه نویسی لدر، عیب یابی راحت در زبان برنامه نویسیLD، داشتن محبوبیت و استفاده در دستگاه های صنعتی، گرافیکی بودن زبان برنامه نویسی لدر اشاره کرد و از معایب های زبان برنامه نویسی نردبانی یا لدر: اشغال فضای زیاد به دلیل گرافیکی بودن، اجرای کند تر نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی، وجود محدودیت ها را می توان نام برد.
در پایان گفتنی ست آموزشگاه فنی البرز برای طرفداران رشته های فنی انواع دوره های آموزش تعمیر موبایل در کرج ، آموزش تعمیر لوازم خانگی در کرج ، آموزش نصب کرکره برقی در کرج ، آموزش تعمیر پکیج در کرج و ده ها دوره کاربردی و ویژه اشتغال دیگر را نیز برگزار می کند.