cropped-fannialborz-logo.png
cropped-fannialborz-logo.png

روش های نصب و تکنیک های سیم کشی برق

سیم کشی برق
فهرست مطالب

محدوده سیم کشی برق باید نصب، آزمایش، تامین و راه اندازی کلیه لوازم جانبی، سیم کشی، سوئیچ ها، مجراها، خروجی ها و بسیاری موارد دیگر را پوشش دهد. بنابراین، سیم کشی الکتریکی به ویژه برای پروژه های ساختمانی نیاز به توجه بیشتری دارد. چندین فاکتور قبل از انجام کار نصب واقعی باید در نظر گرفته شود، چه برای سیم کشی تجاری، چه برای سیم کشی مسکونی یا صنعتی. کارشناسان برق باید عواملی مانند ساخت دیوار و کف، الزامات نصب، نوع سقف، ساخت و ساز ساختمان و … را نیز در نظر بگیرند.

ما در مورد مفهوم سیم کشی برق برای وبلاگ امروز بحث خواهیم کرد؛ از جمله سیستم های سیم کشی مختلف و روش های نصب، و آماده سازی اولیه سیم کشی. همه چیز در این وبلاگ به عنوان راهنمایی برای متخصصان برق در برخورد با کارهای مختلف برقی خواهد بود.

علاوه بر این، افرادی که می خواهند به صورت حرفه ای برق کار ساختمان شوند، می توانند در دوره آموزش برق ساختمان درجه 2 در کرج و آموزش برق ساختمان درجه 1 در کرج شرکت کرده و مهارت های لازم را در سطح بالا بیاموزند. این دوره ها به صورت عملی در کارگاه ها برگزار شده و پس از دوره فرد می تواند وارد بازارکار شود و درآمد داشته باشد.

آموزش برق ساختمان در کرج
آموزش برق ساختمان در کرج

اهمیت سیم کشی برق مناسب

سیم کشی برق که به طور نامناسب انجام می شود می تواند خطر آتش سوزی به همراه داشته باشد. ردیابی هرگونه ابهام الکتریکی وظیفه اصلی برق کارها است. به همین دلیل است که آنها نیاز به تجربه گسترده تر برق، دانش عمیق و مجوز برای مقابله با چنین مسائلی دارند. برای دیگران، سیم‌کشی به سادگی روشن و خاموش شدن چراغ‌ها است. با این حال، فرآیند پیچیده‌ای در اعماق آن وجود دارد که فقط برق‌کاران واجد شرایط آن را می دانند. مدارهای اتصالی که طراحی ضعیفی دارند ناامن هستند و می توانند به چرخ دنده های الکترونیکی و موتورهای دستگاه آسیب بزنند. یک مدار اتصال با طراحی ضعیف، آمپراژ نادرست را ارائه می دهد.

فرآیند اتصال لوازم جانبی متعدد برای توزیع انرژی الکتریکی از برد کنتور به تجهیزات خانگی را سیم کشی برق می نامند. نصب سیم کشی ساختمان را می توان با استفاده از دو روش Joint Box یا Tee System و Loop – در سیستم انجام داد. هر دو به شرح زیر مورد بحث قرار می گیرند:

در زیر دو روش متداول نصب برای سیم کشی آورده شده است.

اتصال جعبه یا سیستم سه راهی

در این روش نصب، اتصالات به هر وسیله ای از طریق اتصالات انجام می شود. اتصالات از جعبه های مفصلی با استفاده از اتصال دهنده ها و برش های اتصالی مناسب ساخته می شوند. این روش سیم کشی اندازه کابل را مصرف نمی کند. کارشناسان برق باید توجه داشته باشند که این نصب ممکن است در مواردی گران باشد. ساختار این سیستم با استفاده از نرم افزار builder trends آسان تر خواهد شد. این روندی است که باید توسط پیمانکاران برق در نظر گرفته شود.

اتصال با جعبه فیوز
اتصال با جعبه فیوز

سیستم حلقه ای (looping system)

این روش نصب سیم کشی برق به طور جهانی در هر روش الکتریکی استفاده می شود. سایر وسایل و لامپ ها در یک موقعیت موازی به هم متصل می شوند تا هر وسیله ای را بتوان به طور جداگانه کنترل کرد. هنگامی که اتصال مورد نیاز است، هادی های تغذیه با رساندن مستقیم آن به ترمینال و سپس انتقال مجدد آن به سمت نقاط بعدی، در آن قرار می گیرند.

نور و تغذیه سوئیچ توسط یک سری حلقه در اطراف مدار حمل می شود. از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می شود تا اینکه به آخرین مدار در مدار برسد. هادی های خط یا فاز در جعبه یا تابلو قطع می شوند.

سیم کشی حلقه ای
سیم کشی حلقه ای

برای درک بهتر مفهوم سیم کشی، در زیر چند نمونه از مدارهای سیم کشی آورده شده است.

  • یک لامپ تنها با یک سوئیچ یک طرفه کنترل می شود

در این مدار سیم کشی، سیم داغ معمولاً به یک ترمینال مستقیماً به سوئیچ متصل می شود. ترمینال دیگر مستقیماً به ترمینال لامپ مثبت متصل می شود.

  • دو لامپ که توسط یک سوئیچ یک طرفه کنترل می شوند

دو لامپ معمولاً با سیم های تغذیه به صورت موازی متصل می شوند. سوئیچ یک طرفه جداگانه آن را مسیریابی می کند. این نوع نمونه سیم کشی به دلیل سادگی شناخته شده است.

  • یک لامپ که توسط سوئیچ های دو طرفه کنترل می شود

این سیم کشی برق به عنوان سیم کشی راه پله نامیده می شود که در آن یک لامپ نور از دو منبع اصلی کنترل می شود. این نوع سیم کشی برای اتاق خواب ها برای روشن/خاموش شدن از دو منبع استفاده می شود.

  • سیم کشی پایین

این نوع سیم کشی در معابر طویل، سازه های تونلی مانند و معابر طویل کاربرد دارد. از یک توالی خطی برای تعویض چراغ ها از یک طرف و به طرف دیگر پیروی می کند.

  • لامپ فلورسنت با کلید یک طرفه کنترل می شود

در این مدار قرار است سیم فاز به یک سر کلید متصل شود. با این حال، یک کلید انتهایی دیگر به بالاست (چوک) وصل خواهد شد. یکی از الکترودهای لامپ به ترمینال خنثی دیگر و خفه کننده متصل است.

  • سیم کشی پریز

هنگامی که برق مستقیماً به پریز می رسد، پریز جریان را عبور می دهد و دوشاخه را نگه می دارد. اتصال سوکت شعاعی و اتصال تک سوکت وجود دارد.

برای اطلاعات بیشتر می توانید مطلب ابزار مورد نیاز سیم کشی ساختمان را مطالعه کنید. در این نوشته وسایل ضروری برای برق کشی برای شما آورده شده و کاربرد هر کدام نوشته شده است.

آماده سازی اولیه برای سیم کشی ساختمان

همانطور که اکنون در حال بحث در مورد ترتیب مراحل سیم کشی برق و درک انواع سیستم سیم کشی هستیم، ملاحظات دیگری مانند آماده سازی کابل ها، سیم ها و سایر ابزارهای الکتریکی نیز گنجانده شده است. استفاده از نرم افزار برنامه زمان بندی خدمه نیز یکی از ملاحظات مهمی است که باید رعایت شود. علاوه بر این، ملاحظاتی که در زیر ذکر شده است در آماده سازی سیم کشی اهمیت زیادی دارد.

آماده سازی برای سیم کشی برق
آماده سازی برای سیم کشی برق
  1. مشخصات سیم بر اساس چند عامل متفاوت است – نوع عایق، تعداد رشته های هادی، سطح مقطع و قطر رشته ها.
  2. نوع هادی مورد استفاده می تواند سیم رشته ای یا سیم سیم جامد باشد. سیم های جامد منفرد اغلب در جاهایی استفاده می شوند که اتصالات سفت و سخت مورد نیاز است و این سیم ها به اندازه کافی انعطاف پذیر نیستند. بنابراین، هادی های رشته ای بیشتر در مورد تاسیسات الکتریکی ترجیح داده می شوند.
  3. سیم ها را بسته به کدهای رنگی که توسط چندین استاندارد ذکر شده است انتخاب کنید، مانند مشکی برای خنثی، سبز برای زمین، قرمز برای سیم های فاز و غیره. پیمانکاران برق باید تمام رنگ های سیم کشی را، چه در کابل و چه در سیم، بدانند. کارهای مهمی مانند این به بهترین وجه با استفاده از یک نرم افزار زمانبندی کار نظارت می شوند. این ابزار نرم افزاری روشی کارآمد برای رسیدگی و زمان بندی وظایف را تضمین می کند.
  4. برق کارها مجبورند در مورد قطعاتی که باید استفاده کنند انتخابی باشند. هنگام انتخاب سوئیچ ها، پریزها، جعبه های الکتریکی یا هر عنصر دیگر، مطمئن شوید که آن را بر اساس درجه بندی و اندازه قرار دهید. علاوه بر این، با پیروی از ابزارهای نمودار سیم کشی و … ، سیم کشی اجزا را به صورت یکپارچه شروع کنید.
  5. هنگامی که صحبت از کار نصب به میان می آید، اجباراً به ابزارهای الکتریکی اولیه متعددی نیاز است. برخی از ابزارهای مورد استفاده عبارتند از: استریپر، کاتر، انبردست، تستر و … . علاوه بر این، تکنسین ها نیز در نظر دارند از نرم افزار سازنده برای اهداف برنامه ریزی و مدیریت پروژه استفاده کنند.

4 روش اولیه سیم کشی برق

چندین تکنیک اساسی سیم کشی وجود دارد که هر برقکار باید درباره آنها بداند. داشتن دانش عمیق و تجربه عملی می تواند به متخصصان در برخورد با هر نوع مشکل برق کمک کند. در زیر برخی از کاربردی ترین تکنیک های سیم کشی آورده شده است.

سیم کشی روکار

در این نوع سیم کشی برق ، کابل از داخل یک پوشش چوبی با شیارهای موازی که در فواصل زمانی معین ظاهر می شوند، عبور می کند. انتظار می رود این کیس با استفاده از پیچ به دیوارها یا سقف ها ثابت شود. سپس به طور کامل با یک کلاه برای محافظت از سیم ها پوشانده می شود. این سیستم به طور قابل توجهی گران در نظر گرفته می شود، با این حال احتمال زیادی برای خطرات اتصال کوتاه وجود دارد که منجر به برخی خطرات آتش سوزی می شود. پیمانکاران برق باید خطرات احتمالی را زودتر ردیابی کنند.

سیم کشی برق روکار
سیم کشی برق روکار

مواد مورد استفاده برای سیم کشی روکار در زیر فهرست شده است:

  • سیم های عایق PVC یا VIR
  • درپوش (ساخته شده از چوب یا پلاستیک)
  • اتصالات درپوش یا پوشش
  • محفظه بدنه (چوبی یا پلاستیکی)

مزایای این نوع سیم کشی برق عبارتند از:

  • سیم کشی قوی و بادوام
  • ارزان و آسان برای نصب
  • هر گونه سفارشی سازی سیم کشی را می توان انجام داد
  • ایمن از گرد و غبار، باران، دود و بخار
  • بدون خطر ضربه ناشی از درپوش و پوشش

سیم کشی توکار

در این روش کلیه سیم کشی ها در داخل دیوارها، سقف ها و در کل، دور از چشم ساکنین، پیاده سازی می شود. این روش زیبایی را به خانه ها می اورد. دیوارها ظاهری تمیز خواهند داشت. اما به دلیل تماس سیم و کابل با خاک و سنگ و مصالح تشکیل دهنده دیوارها، امکان پوسیدگی و اتصالی وجود دارد.

سیم کشی توکار
سیم کشی توکار

سیم کشی گیره

در اینجا از کابل هایی که عایق PVC هستند استفاده می شود. کابل ها با استفاده از چوب، چینی یا پلاستیک به طور مستقیم به دیوارها چسبانده می شوند. همه چیز در فواصل مختلف، معمولاً 6 کیلومتر نصب می شود. جدا از هم. این سیم کشی مقرون به صرفه است اما معمولاً برای کاربردهای موقت به اندازه کافی خوب است. حتی برای سیم کشی برق مسکونی هم مناسب نیست.

در زیر برخی از مواد رایج مورد استفاده در سیم کشی گیره ذکر شده است:

  • کابل های ضد آب و هوا
  • تعداد زیادی پیچ
  • سیم های عایق PVC یا VIR
  • گیره های پلاستیکی یا چینی (2-3 شیار)

این نوع سیم کشی مزایایی دارد:

  • برای تشخیص گسل
  • تعمیر آسان
  • اضافه و تغییر آسان
  • سیم کشی آسان و ارزان

سیم کشی باتن

یکی از مهم ترین روش های سیم کشی برق که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد، سیم کشی بتنی است. در این سیم کشی، سیم های عایق از طریق چوب های چوبی عبور می کنند. بت ها با استفاده از پیچ یا شاخه بر روی دیوارها و سقف ها ثابت می شوند. کابل ها مستقیماً روی بت ها نصب می شوند. از گیره های پیوند نیز استفاده می شود و با میخ های ضد زنگ محکم می شود.

مواد اولیه مورد استفاده برای سیم کشی بتنی عبارتند از:

  • کابل های TRS یا CTS
  • گیره سگک برنجی کنسرو شده (گیره پیوند)
  • پین های برنجی

مزایای این نوع سیم کشی در زیر ذکر شده است:

  • نصب و راه اندازی آسان تر است
  • ظاهر خیلی بهتر است
  • هزینه مواد ارزان تر
  • سفارشی سازی آسان و انعطاف پذیر
  • احتمال کمتری برای جریان نشتی

آموزشگاه فنی البرز مجری برگزاری سایر دوره های فنی مانند آموزش تعمیرات موبایل در کرج ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی در کرج ، آموزش لوله کشی ساختمان در کرج ، آموزش کلید سازی در کرج و … می باشد. در صورت تمایل می توانید از طریق تماس با شماره 02632235375 اطلاعات کافی در مورد دوره ها بدست بیاورید.

دوره های پرمتقاضی
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =

WeCreativez WhatsApp Support
اگر سوالی در مورد دوره های آموزشی دارید پاسخگوی شما عزیزان بصورت 24 ساعته هستیم
سلام ، چطور میتونم کمکتون کنم ؟