cropped-fannialborz-logo.png
cropped-fannialborz-logo.png

افزایش طول عمر باتری تلفن همراه

عمر باتری موبایل
فهرست مطالب

باتوجه به اینکه مسئله باتری و شارژ نگه داشتن آن از مهمترین مسائل در استفاده از گوشی و سایر دستگاه های الکترونیکی است لازم است در خصوص استفاده بهتر و مناسبتر از باتری های به منظور استفاده طولانی مدت تر از آنها توضیحاتی داده شود.امروزه اکثر باتری های مورد استفاده بر خلاف گذشته (که بر پایه نیکل بودند) بر پایه لیتیوم آیون هستند (همان عبارت Li-ion که روی باتری ها نوشته می شود.) بات تغییر جنس باتری روش های مراقبت از آن نیز تغییر خواهد کرد.

درگذشته صحبت از حافظه باتری می شده یعنی که اگر باتری را مدتی در بازه ۲۰ الی ۸۰ درصد شارژ می کردیم باتری بافرض اینکه همین ظرفیت را دارد  هرگز از توانایی اش در زیر ۲۰ و بالای ۸۰ درصد استفاده نمی کرد و برای همین باید حتما باتری کاملا تخلیه شده و بعد به طور کامل آن را شارژ مینمودیم.اما در حال حاضر این کار به شدت طول عمر باتری را کاهش می دهد! طبق تحقیقات صورت گرفته در بیمارستان باتری بدترین کاری که برای یک باتری لیتیومی می توان انجام داد خالی کردن و پر کردن کامل آن است.

زیرا این گونه باتری ها هنگام شارژ تحت فشار قرار می گیرند و طولانی شدن مدت زمان شارژباتری از عمر باتری می کاهد.بهتر است گوشی را تا قبل از خالی شدن کامل باتری شارژ کنیم، چنانچه این امر میسر نبود نگذاریم شارژ باتری از ۲۰-۲۵درصد کمتر شود و اگر کاملا باتری خالی شد نگذاریم از اول تا صددرصد به برق باشد و شارژ شود بلکه تا ۷۰-۸۰ درصد کافیست و بعد از مقداری استراحت اگر نیاز داشتید بگذارید تا باتری کاملا پر شود.از دیگر نکات حائز اهمیت این است که در باتری های جدید در شارژ ماندن گوشی مشکلی برای آن ایجاد نمی کند و گوشی به طور هوشمند ولتاز ورودی را قطع می کند.بنابراین شارژ کردن گوشی هنگام خواب به شرطی که شارژ کردن از صفر تا صد نباشد و مثلا از ۵۰ الی صددرصد باشد مشکلی ندارد.

مهمتر از موضوع میزان شارژ و خالی شدن گوشی، دمای باتری می باشد. چنانچه باتری شما داغ شود به شدت از عمر آن کاسته خواهد شد و همچنین ظرفیت آن کم خواهد شد. یکی از دلایل عدم شارژ طولانی مدت از صفر تا صد بالا رفتن بیش از حد دمای باتری است.چنانچه از محافظی استفاده می کنید که اجازه تبادل حرارتی به باتری را نمی دهد هنگام شارژ سعی کنید آن را از گوشی جدا نمایید تا از بالا رفتن دمای آن جلوگیری نمایید.هنگام شارژ کردن گوشی بهتر است آن را در وضعیتی قرار دهید که پشت گوشی رو به بالا باشد تا بتواند با محیط پیرامونش تبادل حرارتی داشته باشد این گرم شدن در زمانهایی که باتری را شارژ نمی کنید هم مهم است.

بنابراین از گذاشتن گوشی در مجاورت گرما خودداری کنید. همانقدر که داغ شدن گوشی به باتری آسیب می رساند یخ زدگی هم می تواند به کاهش عمر باتری منجر شود.شارژرهای سریع و شارزر بی سیم از عمر باتری می کاهد.چنانچه باتری دستگاه شما قابل خارج شدن بود و خواستید آن را کنار بگذارید بهترین کار این است که آن را با مقداری شارژ (حدودا ۳۰درصد) در ظرفی در بسته گذاشته و ظرف را در یخچال نگه دارید.برای استفاده از گوشی و باتری نو معمولا گوشی و باتری نو مقداری شارژ از کارخانه دارد. از آن استفاده نمایید تا تمام شود و بگذارید ۵-۶ساعت گوشیتان شارژ شود، حتی اگر زودتر از موعد به صددرصد رسید. اما در این عمل مراقب دمای گوشی خود باشید.البته شارژ کردن از صفر تا صد شاید ماهی یا دو ماه یکبار کار خوبی باشد اما باید مراقب دمای گوشی و باتری باشیم.

 

علت داغ شدن گوشی

 

ممکن است دستگاه شما هنگام داغ شدن کند شود و یا حتی در مواقعی تا زمان خنک شدن خاموش شود.در هر صورت شما باید از این اتفاق جلوگیری کنید. پس بیایید دلایل گرم شدن بیش از حد گوشی را بررسی کرده و با روش هایی از آن جلوگیری کنیم.

دلایل گرم شدن بیش از حد گوشی های اندرویدی

دلایل متعددی باعث داغ شدن گوشی می شود که در اینجا برخی از دلایل متعدد آن را بررسی می کنیم.

فعالیت زیاد دوربین گوشی

می توان گفت که علاوه بر قابلیت های اتصال، روشنایی زیاد صفحه نمایش و استفاده زیاد از بازی ها روی گوشی، دوربین گوشی شما و کیفیت آن نیز می تواند در افزایش درجه حرارت گوشی موثر باشد.

 بدافزار و ویروس ها

بد افزار (نرم افزار مخرب) ها می توانند یکی از دلایل گرمای بیش از حد در گوشی های اندرویدی باشند. سازندگان این برنامه ها فقط برای حمع آوری اطلاعات از شما این برنامه ها را ساخته اند.اگر شما گزینه “Allow installation of apps from unknown sources” را فعال نکرده باشید، احتمال نفوذ یک برنامه مخرب به گوشی شما بسیار

کم است.

آیا قاب گوشی در داغ شدن گوشی تاثیر دارد

تقریبا همه قاب های محافظ گوشی از پلاستیک ساخته شده است و یا دارای مقادیر زیادی پلاستیک است و حتی آن هایی نیز که از چرم ساخته شده دارای مشکل مشابهی است. این قاب ها مانند عایق عمل کرده و گرما را در خود نگه می دارد.وقتی گوشی بیش از حد گرم می شود (به خصوص در هنگام پردازش های سنگین)، برای رعایت مسائل ایمنی باید گرما از تلفن دور شود ولی قاب محافظ از انجام این کار ممانعت می کند. این اتفاق را می توان به ورزش کردن با یک کُت ضخیم تشبیه کرد.

در این مورد شما گزینه های زیادی در اختیار ندارید. اگر چه جدا کردن قاب محافظ از گوشی می تواند راه حل خوبی باشد، ولی اگر شما دوست ندارید این کار را انجام دهید (به عنوان مثال قصد دارید بعد از مدتی گوشی خود را بفروشید)، این گزینه نیز برای شما مناسب نیست.

 

باتری و کابل شارژر خود را بررسی کنید

مورد بعدی که باید در نظر بگیرید وضعیت باتری و کابل شارژر است. اگر شما یک گوشی نسبتا قدیمی دارید که مرتبا بیش از حد شارژ می شده است (برای مثال، شما هیچ گاه نباید گوشی خود را کامل و تا 100 درصد شارژ کنید و در عوض شارژ گوشی باید 80 تا 90 درصد انجام شود تا عمر باتری افزایش یابد)، ممکن است گوشی شما در طول استفاده بیش از حد گرم شود.همچنین شما باید کیفیت کابل شارژر خود را نیز چک کنید. گوشی در حال شارژ شدن نباید زیاد گرم شود و اگر این اتفاق رخ می دهد، نشان دهنده این است که کابل شارژر و یا باتری دارای مشکل است.تعویض کردن کابل شارژ می تواند در این راستا کمک کند.

 

آیا وای فای در فرآیند داغ شدن گوشی تاثیر دارد

وای فای در حالت استفاده معمولی تاثیری بر داغ شدن گوشی ندارد مگر اینکه بیش از حد استفاده شود. گوشی های اندروید زمانی که برنامه های پشت زمینه گوشی باز هستند از اینترنت و باتری استفاده می کنند و درجه حرارت گوشی بالا می رود.اگر برنامه هایی در پس زمینه گوشی شما فعالیت دارند، می توانند باعث افزایش درجه حرارت آن شوند.

نکات مربوط به نگهداری از گوشی و تعمیرات آن به طور کاملا عملی در کلاس های مجهز آموشگاه فنی البرز در دوره های آموزش تعمیرات موبایل در کرج  آموزش داده می شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
اگر سوالی در مورد دوره های آموزشی دارید پاسخگوی شما عزیزان بصورت 24 ساعته هستیم
سلام ، چطور میتونم کمکتون کنم ؟