اگر یک دوربین عکاسی دیجیتالی دارید حتماً با گذشت زمان کم کم با مشکلاتی مواجه شده اید که گاهی نمی دانید برای برطرف کردن آن ها چه کارهایی باید انجام دهید. اگر تاکنون با هیچ مشکلی مواجه نشده اید و دوربینتان کاملاً سالم است نیز مطالعه این مطلب به شما کمک می کند که در آینده هنگام مشاهده یک کد خطا و یا مواجه شدن با هر مشکل دیگری بتوانید خونسردی خود را حفظ کنید و به حل مشکل بپردازید. بعضی از خرابی های دوربین پیچیده هستند و شما نمی توانید از پس تعمیر آن ها بربیایید اما بعضی دیگر به راحتی توسط خودتان تعمیر می شوند. متداول ترین مشکلاتی که هنگام استفاده از دوربین های عکاسی دیجیتالی ممکن است با آن ها مواجه شوید عبارت اند از شکستن فیلتر UV دوربین، پیام خطای لنز، کار نکردن شاتر، پیام خطای باتری، مشکلات نرم افزاری، خطای SD کارت و غیره. معمولاً هزینه ناشی از تعمیر کردن خطاهای دوربین های دیجیتالی بسیار زیاد است به همین دلیل شما می توانید قبل از این که یک دوربین جدید تهیه کنید یا دوربین را به یک مرکز تعمیرات ببرید خودتان سعی کنید که مشکل را حل کنید. در این مقاله به بررسی تعمیرات انواع خرابی ها و مشکلات متداول دوربین های دیجیتال می پردازیم، در ادامه با ما همراه باشید.
شکستن فیلتر UV
فیلتر UV فیلتری است که به نوعی نقش حفاظت از لنز و دوربین را دارد. این فیلتر با جذب کردن پرتوهای UV باعث افزایش کیفیت تصویر می شود. ممکن است در اثر اصابت دوربین به یک شئ یا افتادن دوربین از دستتان فیلتر UV روی لنز بشکند. در این شرایط اولین کاری که باید بکنید این است که فیلتر را جدا کنید و خرده های شیشه را فوراً از روی لنز پاک کنید. برای این منظور می توانید با استفاده از اسپری هوای فشرده شیشه ها را از روی لنز حرکت دهید. بهتر است که سعی نکنید با دستمال خرده های شیشه را از روی لنر پاک کنید زیرا ممکن است روی لنز کشیده شوند و روی آن خط ایجاد کنند.
پیام خطای لنز
نمایش پیام خطای لنز در دوربین¬های دیجیتالی امری متداول است، به خصوص در دوربین¬هایی که دارای لنزهای استوانه¬ای شکل هستند. اصلی ترین علت به نمایش در آمدن پیام خطای لنز وجود گرد و غبار روی لنز دوربین است که برای حل مشکل باید لنز را تمیز کنید. برای تمیز کردن لنز و نواحی اطراف آن می توانید از اسپری هوا و یا سشوار (برای نواحی که به گرما حساس نیستند) کمک بگیرید.
اگر تمیز کردن لنز مشکل را حل نکرد به صورت چشمی لنز را بررسی کنید. لنز نباید به یک سمت کج شده باشد. گاهی افتادن دوربین باعث می شود که لنز از جای خود تکان بخورد و به یک جهت منحرف شود و این موجب اختلال در عملکرد دوربین می شود. پیشنهاد می کنیم که در این شرایط از یک فرد با مهارت بخواهید که لنز دوربینتان را درست کند زیرا ممکن است خودتان در حین تعمیر آسیب بیشتری به آن وارد کنید. به علاوه، ممکن است لنز کمی از جای خود بیرون آمده باشد که ر این صورت باید آن را فیکس کنید.
کار نکردن شاتر
گاهی اوقات شاتر دوربین قفل می شود و کار نمی کند. در این شرایط اگر شاتر باز بماند عکس هایی که می گیرید بیش از اندازه روشن می شوند و اگر شاتر باز نشود تمامی عکس هایی که می گیرید سیاه خواهند بود. برای حل کردن این مشکل باید از تمیز بودن سطح لنز و اطراف شاتر اطمینان حاصل کنید. با استفاده از برس مخصوص لنز و اسپری هوای فشرده شده شیشه¬ی لنز و اطراف شاتر را تمیز کنید.
اگر تمیز کردن مشکل را حل نکرد باید شاتر را آزاد کنید. اگر دوربین شما قابلیت تنظیم شدن به صورت دستی را دارد سرعت شاتر را روی آهسته ترین حالت قرار دهید. مطالعه دفترچه راهنمای دوربین می تواند در این کار شما را یاری کند. اگر امکان تنظیم دوربین به شکل دستی وجود ندارد دوربین را روی حالت منظره قرار دهید که مخصوص تصویر برداری در نور کم است. پس از آن یک عکس بگیرید و در حین گرفتن عکس باتری دوربین را بیرون بکشید. برای انجام این کار باید سرعت عمل بالایی داشته باشید. پس از انجام این کار شاتر کم کم آزاد می¬شود. ممکن است لازم شود برای آزاد شدن کامل شاتر مجبور شوید چندین بار همین کار را تکرار کنید.
مشکلات نرم افزاری دوربین های دیجیتال
این یکی دیگر از مشکلات دوربین های دیجیتالی (problems with digital camera) است. گاهی اوقات متوجه می شوید که سخت افزار دوربین سالم است و دوربین دچار اختلالات نرم افزاری شده است. برای حل این مشکل باید جدیدترین ورژن نرم افزار مخصوص دوربین خود را پیدا کنید و نرم افزار دوربین خودر ا به روز رسانی کنید. اگر این روش مؤثر واقع نشد باید تنظیمات دوربین خود را به حالت کارخانه بازگردانید. این گزینه را در داخل منوی دوربین می¬توانید پیدا کنید.
خیس شدن دوربین های دیجیتال
این اتفاقی است که ممکن است برای هر کسی بیفتد. ممکن است دوربین از دستتان به داخل رودخانه یا دریا بفتد و این مسئله به دوربین شما صدمه وارد کند. برای حل این مشکل باید دوربین را در محلی بگذارید تا کاملاً خشک شود. بستگی دارد که چقدر آب وارد دوربین شده باشد. هم ممکن است دوربین خشک شود و کار کند و هم ممکن است دوربین دیگر کار نکند و ریکاوری نشود. نکته¬ای که باید به خاطر داشته باشید این است که هرگز دوربین خیس را روشن نکنید. بهتر است که اجزای دوربین از جمله باتری آن را جدا کنید و بگذارید که به صورت مجزا خشک شوند. بعد از این که از خشک شدن دوربین و اجزای آن مطمئن شدید آن را جمع بندی و سپس روشن کنید و ببینید که دوربین کار می¬کند یا نه. ممکن است لازم شود یک SD کارت یا باتری جدید برای دوربین خود تهیه کنید.
قرار دادن دوربین خیس در داخل ظرفی که به اندازه¬ی بدنه¬ی دوربین حاوی برنج خشک است نیز می¬تواند به زود خشک شدن دوربین و کمتر آسیب دیدن آن کمک کند.
همچنین بخوانید: آموزش تعمیرات لپ تاپ